CarZ - GoPro

(Pomozite) Šta te sve snađe u Srbiji kada pokušaš da napraviš nešto zaista dobro

Krajem davne 2013. godine okupila se luda ekipa entuzijasta i pokrenula Carz.rs projekat namenjen petrolhedovima. Počeli smo da pravimo realne, zanimljive i nesvakidašnje testove. Poseta je rasla svakog dana, a ekipa se povećavala. Ljudima su dosadili standardni, često plaćeni testovi i PR saopštenja. Želeli su nešto novo.

Dok auto dileri nisu počeli da nam ukazuju poverenje, javljali su se fanovi koji su želeli da testiramo njihova kola. I ovim putem im se jako zahvaljujemo na tome. Potom su nam polako (ali sigurno) i auto dileri počeli da ukazuju poverenja. Prvo nam je Toyota dala sve automobile na raspolaganje. Bez obzira na način na koji pišemo, da li nam se auto sviđa ili ne, da li ga hvalimo ili blatimo. Oni obožavaju naš koncept rada. Zatim je došao i Opel i dao nam prvi auto na test. A u pregovoru smo i sa drugim auto kućama i uskoro možete očekivati dosta novih automobila na testu.

Ali, kad nešto pokušavaš da napraviš od nule, bez sponzorstava i novca, iz čiste ljubavi i hobije, na putu vam se dešavaju razne komične situacije koje vas obeshrabruju. Jedna se svakako desila juče dok smo testirali novi Opel auto (nećemo reći koji, gledaćete #CarZtest). Ustali smo u 7 ujutru, maltene nismo ni doručkovali, odmah se bacili na rad. Ceo dan smo snimali, i vreme nas je poslužilo. Imali smo sreće. Sve do uveče oko 7 sati, kada nam je nakon 12 sati snimanja, pozajmljen GoPro aparat (velike vrednosti) ispao u ulici Kraljice Katarine oko broja 70-80. Dok smo mi shvatili da je kamera spala sa automobila, i dok smo premotali snimak na drugim kamerama, koje smo takođe koristili tokom snimanja, shvatili smo da je određena starija gospođa, u momentu pada kamere, prišla, podigla kameru i otišla (Kraljice Katarine na visini brojeva 70-80, Banovo brdo – Čukarica, Beograd). Sve se desilo munjevito brzo, u roku od maksimalno dva tri minuta.

CarZ-GoPro-low

Da se odmah razumemo, ovaj hobi vode entuzijasti koji svojim novcem finansijraju ovaj projekat. I troše svoje jako dragoceno vreme. GoPro kamera nije naša i jako je vredna. Pozajmili smo je od prijatelja kako bismo podigli kvalitet video produkcije. I onda se desilo ovako nešto. A ta kamera košta. I nije jeftina. I zato imamo dve molbe za sve ljude dobre volje koji podržavaju naš projekat:

1. Ukoliko prepoznajete gospođu sa slike molimo Vas da je zamolite da nam vrati kameru, spremni smo i da nagradimo i nju i nalazača. Nije nam toliko žao kamere koliko više sati sjajnih snimaka.

2. Ukoliko želite da pomognete naš projekat i postanete sponzor javite nam se. Iako nemamo dovoljno sredstava da dignemo kvalitet produkcije na veći nivo, već smo dokazali koliko smo bolji od drugih. A neko nam može pomoći da budemo još bolji. Otvoreni smo za sve vrste saradnje. Javite nam se.

3

Prepoznajte, šerujte, pišite. Hvala unapred svim dobrim ljudima <3

 

CarZ ekipa

  • Jovan

    JOJ BABA!!!