11329966_887044024670870_5518506684751824615_n

INTERVJU [DOKTOR ZA AUTOMOBILE]

Dugo nismo radili intervju i ovog puta smo čvrsto rešili da taj niz više ne prekidamo.

Osobu koju želimo već duže vreme da intervjuišemo i za koju smo se jednoglasno složili, jeste mnogima dobro poznat Nuca iz Auto servisa “MEDA.

Kod Nuce svoje automobile servisira polovina Twitter i trećina Facebook zajednice, a o čemu smo sa njim razgovarali možete pročitati u narednim redovima.

Ugovorili smo intervju sa njim preko DM-a na Twitter-u (a kako drugačije) iako je njegovo radno vreme do 18h, bio je dovoljno ljubazan i strpljiv (kao i uvek) da nas sačeka nešto malo posle toga i popriča sa nama.

U Zemunu, u Mozerovoj 25, nalazi se dobro poznati Auto servis “MEDA koji, verovali ili ne, postoji još od 1972. godine! “Lična karta” servisa je definitivno reglaža trapa, na šta je Nuca veoma ponosan.

CAM06430

Nuca započinje priču: “Ovaj servis je osnovao moj otac pre 43 godine i u ovom servisu vredno radi treća generacija porodice Nuhanović”, dok nam prilazi njegov sin Enes da se upoznamo. Na prvi pogled primećujemo da veoma liče, a zapažamo da istu preciznost i strast imaju i kada govore o automobilima.

CAM06424

Ono što je zanimljivo, a vezano je za servis, jeste da su dva čoveka tu dočekala i svoju penziju.

“Jedan je radio 33, a drugi čak 36 godina”, dodaje Nuca. “I dan danas se družimo sa tim ljudima, čak smo i kumovi”.

Auto servis “MEDA je od prošle godine član grupacije VIANOR  iz Finske, druge najpoznatije grupacije u svetu koja se bavi proizvodnjom pneumatika i felni. Benefit ovog članstva jeste brža i efikasnija isporuka opreme.

Naravno da nas je zanimalo šta Nuca vozi i kako on posmatra automobile, s obzirom na to da se susreće sa četvorotočkašima svakodnevno.

  • Koji auto voziš?

– Službeni! :) U pitanju je Renault Scenic. Praktičan je, dizel od 1900 kubika.

Kasnije nas je i provozao. Siguran vozač. Iskustvo je to.

  • Šta više preferiraš? Dizela ili benzinca?

(Nuca je pokušao da da diplomatski odgovor) “Sve zavisi od afiniteta i navike ljudi. Ali i od proizvođača automobila.”

Ja sam više za dizel varijantu.” Nucin sin se apsolutno složio i dodao da je uglavnom tako i među njihovim klijentima.

  • Bez čega ne krećete na put, bilo da je kraći ili duži? Koje sitnice uvek imate u kolima?

(S obzirom na to da se radi o profesionalcu koji ništa ne prepušta slučaju, nismo se mnogo začudili)

– “Uvek u gepeku imam cev dužine do pola metra koji služi kao poluga, kablove za paljenje, sajlu za vuču, zimi je uvek tu, naravno zimska oprema propisana ZOPS-om (lanci), ali i metlica za čišćenje snega, pa čak i jedna pljoskica sa alkoholom da se lakše odmrzne auto kada negde zapne, sveća i upaljač da se zagrejemo, za ne daj Bože!”

Tokom letnjem perioda, kombinacija je malo drugačija… “Obično je tu oprema koju koristimo na brodiću kada pecamo na reci.”

Osim što je profi, ovaj čovek je i hedonista!

  • Nismo mogli da izdržimo, a da ne pitamo ko su, po njihovom mišljenju bolji/precizniji vozači, muškarci ili žene?

– “Ne možemo tačno da kažemo ko je bolji i precizniji i ne bi bilo fer, jer nas ima raznih. Ono što bih istakao, kaže Enes, jeste da žene slušaju instrukcije kada ih navodimo kako da se parkiraju. Pogotovo kada treba precizno da stanu iznad kanala. Tu su nepogrešive. Muškarci malo više rade na svoju ruku. Što se puteva tiče, ne možemo ništa da garantujemo.” :)

Ispričali su nam i jednu anegdotu iz starije istorije servisa, kada je jedan gospodin doveo svog unuka, a dete k`o dete “muvalo” se svuda i na kraju upalo u kantu punoj ulja koja se nalazila u kanalu. Nismo smeli više ništa da pitamo. :)

CAM06431

Anegdote iz novije istorije će se verovatno prepričavati po mrežama ili na #TweetUp-ovima, a nama preostaje da vam iz sveg srce preporučimo ovaj servis za vašeg četvorotočkaškog ljubimca.

Nuca često sprovodi akcije u svom servisu, pogotovo u jeku sezone. Zimska sezona je u periodu od oktobra do januara, a letnja od marta do maja. I sada pred godišnje odmore, Nuca preporučuje jedan mali servis, kako biste se mirne glave uputili na željenu destinaciju. To ne zahteva mnogo novca, a može vam spasiti glavu. I bukvalno.

– “Za mali servis vam treba oko stotinak evra, to nije neka cifra, pogotovo ako putujete na malo duži put.”

Sve novosti iz Auto servisa “MEDA možete pratiti i na Nucinom blogu www.nucanuhanovic.blogspot.com.

 

 

Razgovarala: Zorana Radivojević

i #CarZrs ekipa