418039_sumi-helikopter-1_f

Ima nade: Šumaherovo stanje bolje. A ovako su spasavali Šumahera (VIDEO)

Poslednja nedelja u 2013. pamtiće se kao dan u kome je Mihael Šumaher, sedmostruki šampion sveta u Formuli 1, napravio kobnu grešku tokom skijanja u Francuskoj, usled koje je doživeo tešku povredu glave kojom je udario o stenu.

Bilo je 11 sati, krajnje prijatno nedeljno prepodne pokraj Meribela, poznatog odmarališta u francuskim Alpima, kada je slavni 44-godišnji Nemac, skijajući van obeležene staze, doživeo pad zbog kog se sada strahuje za njegov život. Šumaherovo stanje je tokom novogodišnje noći poboljšano.

418039_sumi-helikopter-1_f

Dvojica spasilaca prvi su mu pritekli u pomoć, a u roku od 15 minuta od incidenta, po čoveka koji je u Formuli 1 trijumfovao čak 91 put, stigao je helikopter.

418040_sumi-helikopter-2_f

Najpre je prevežen u lokalnu bolnicu, ali krvarenje unutar lobanje bilo je previše ozbiljno pa je odatle prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Grenoblu, gde ga lekari drže u veštački izazvanoj komi i gde je novogodišnju noć proveo, kako ističe njegov menadžer, u “stabilnom stanju”.

Ovo je trenutak kada je povređeni Šumaher helikopterom odnet sa mesta nesreće:

U bolnicu u Grenoblu uskoro je stigla “Šumijeva” porodica, a među njima i njegov otac, Rolf Šumaher.

418041_rolf-sumaher-01apfoto-thibault-camus_f

Doktori su prvog januara objavili da će naredno saopštenje za javnost izdati “čim bude imalo šta novo da se kaže o stanju slavnog vozača”.

Poslednja info:

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 Mihael Šumaher i dalje se nalazi u ozbiljnoj zdravstvenoj situaciji posle teškog pada tokom skijanja u Francuskoj, ali je novogodišnju noć proveo u “stabilnom stanju”, najnovije su informacije iz Univerzitetske bolnice u Grenoblu.

417896_mdf91793_f

Kako je istakla Sabine Kem, Šumaherov menadžer, njegovo stanje je minule noći bilo stabilno.

“On je sve vreme pod pažljivim nadzorom doktora”, rekla je Kem, koja je potom upitana da li “Šumiju” život visi o koncu kratko odgovorila: “Nemam komentar”.

Podsetimo, legendarni vozač Formule 1 doživeo je nesreću na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario o stenu, njegovo kritično stanje šokiralo je ceo svet, a brojni navijači se od tada svakodnevno okupljaju ispred bolnice i pružaju mu podršku. Ipak, nije moglo bez nemilih scena.

Izvor: Blic