dacia-duster-1-front-tracking

4 Terenca ispod 20 000 eura

Po definiciji SUV (terenac) je vrsta automobila velike nosivosti, vučne snage i putničkog kapaciteta na nivou karavana ili kombija, a koji je opremljen svim elementima potrebnim za vožnju izvan asfaltiranih površina (off-road).

Najvažniji elementi potrebni za off-road su:

  • Pogon na sve točkove
  • Blokada diferencijala
  • Veliki razmak između tla i “poda” automobila
  • Veliki točkovi sa gumama prilagođenim za najteže terenske uslove

Ono što nas zanima je može li se naći dobar terenac za ispod 20 000 eura?

Dacia Duster –  9,860 – 16,660 eura

Čak i najskuplja dačija duster sa najvećim paketom opreme ne prelazi cenu od 16,660 evra, a početna cena je 9,860 evra. Kao što već znate dobijate dosta za svoj novac od Dacia-e, pa zbog toga ovaj model je jedan od najboljih u svojoj klasi od svojih rivala.

dacia-duster-1-front-tracking
Novi Duster ima velikodušnu ponudu opreme – po Dacijinim cenama – poput ograničivača i regulatora brzine, senzora za vožnju unatrag, impulsnog otvaranja stakala i merača spoljne temperature.

Jednostavan i intuitivan, multimedijalni sistem MEDIA NAV sa 18-cm ekranom osetljivim na dodir, omogućava upravljanje različitim mogućnostima: navigacijom, telefoniranjem, radiom, medijima…

Zahvaljujući povezivanju putem Bluetootha, možete telefonirati slobodnih ruku, slušati muziku s drugih, prenosivih uređaja s Bleutoothom (audio streaming) ili direktno, povezujući ih preko USB utičnice ili 3,5 mm utičnice na instrument tabli.Tehnika koja se pokazala pouzdanom i sasvim korisnom.

Usredsređen na tehniku i konstruisan tako da može savladati sve prepreke, Novi Duster je opremljen novim motorima koji pružaju veliko uživanje u vožnji i imaju malu potrošnju goriva, kao i smanjenu emisiju CO2. Način rada „Eco” i indikator promene stepena prenosa dodatno omogućavaju vozaču da u svakom trenutku smanji potrošnju i emisije.

Još savremeniji, Novi Dacia Duster nije zbog svega toga zanemario svoje pustolovne kvalitete, isprobane na svim terenima.

Suzuki S-CROSS SX4 – 12,990 – 24,550

Izuzetno dobar kompaktni gradski terenac, sa svojom novom generacijom nudi još veći izbor opreme ali zbog toga i skuplji od prethodnika.
Imate sasvim dovoljan izbor paleta motora koji od tri u benzinskoj i dizel varijanti. Osvojiće vas svojim osvežemim dizajnom kao i lakoća sa kojom se upravlja ovaj automobil.
Početna cena ovog modela je 12,990 evra koja je trenutno na akciji, pa može da ide sve do 24,550 evra sa najbogatijom opremom u kojoj takodje spada i pogon 4×4 i automatski menjač.
Suzuki-SX-4-S-Cross-4
S-Cross SX4 je najnoviji Suzuki model koji ima značajno strategijsko mesto u ponudi renomiranog japanskog proizvođača.
Razvojem ovog vozila Suzuki je još jednom potvrdio neprikosnovenu stručnost u proizvodnji krosovera i automobila sa pogonom na sva 4 točka. S-Cross svoj karakter izražava kroz savremen stil i dizajn, beskompromisnu bezbednost koju pruža, vozne performanse i upravljanje kao i ekološki aspekt: nisku potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova.
Upečatljiv stil daje mu markantan sportski izgled. Prepoznatljiv dizajn nudi dovoljno mesta za celu porodicu i mnogo prtljaga.
Najnovija generacija All Grip Suzuki tehnologije pogona na sva 4 točka i sistema aktivne i pasivne bezbednosti korisnicima uliva opravdanu sigurnost. Suzuki je stvorio S-Cross SX4 kombinujući svoje znanje u proizvodnji kompaktnih automobila sa sopstvenim tehnologijama za SUV vozila.
Cilj je ostvaren: novi S-Cross se izdvaja svojim stilom i pojavom, pruža najviše unutrašnjeg prostora u odnosu na konkurente, zadovoljava najstrožije standarde zaštite životne sredine sa najnižom emisijom CO2 u ovom segmentu vozila i najzad, vožnja na putu i van puta predstavlja samo uživanje sa najnovijim All Grip 4WD pogonom.
S-Cross je izuzetna kombinacija stila, bezbednosti, korisnosti, performansi i ekonomičnosti.To je vozilo kojim sada Suzuki može da ponudi svestrano korišćenje svakoj porodici odnosno predstavlja mogućnost za mnogo više ljudi i za mnogo širi spektar situacija pri samoj upotrebi.
Novi S-Cross SX4 je mnogo više od krosover vozila – to je savršen spoj bezbednosti porodičnog vozila, vrhunskih performansi pri upotrebi i zadovoljstva koje vam pruža.

 Škoda Yeti 14.424 –  23.544

Iako naslov zvuči pomalo dosadno, Yeti je automobil neverovatnih mogućnosti. Ponaša se skoro kao pravi terenac, napravljen na platformi VW Tiguana, peti model u Škodinoj paleti podjednako će svoje korisnike oduševiti u urbanoj sredini, baš kao i na neistraženim brdovitim predelima.

Provjerena platforma nudi vrlo dobra svojstva, u svim uslovima vožnje. Cijene Yetija kreću od 14.424 eura te se penju do 23.544 eura.

Skoda Yeti

Ukupnom dužinom od 4,22 i širinom od 1,79 metra ima okretnost i terensku agilnost. Visina od 1,69 metara i monovolumensko uređenje enterijera dali su doprinos ponudi prostora, dobroj preglednosti i limuzinskom komforu.

Kabina je opremljena kvalitetnim materijalima, a završna obrada odiše preciznošću. Varijabilan sastav sedišta na zadnjoj klupi, koji omogućava uzdužno pomeranje klupe i poprečno pomeranje dva bočna sedišta, osigura će dovoljno prostora čak i za iznad prosečno visoke osobe.

Prtljažni prostor je podjednako dobro iskorišćen. Osim dvostrukog dolnjeg dela koja prima gomilu sitnica, osnovni prtljažni prostor iznosi 310 litara. Pomeranjem klizne klupe veličina se povećava na 415 litara, a uklanjanjem zadnjih sedišta moguće je dogurati do 1760 litara zapremnine. Pri terenskoj vožnji uveliko pomaže „Off-road“ režim koji povećava osjetljivost papučice gasa, uključuje Hill-assist, te ublažava rad ABS i ESP sistema.

Ponuda motora u potpunosti je nov za jedan Škodin model, iako je reč o agregatima poznatima iz VW fabrike. Ponudu benzinaca započinje 1.2 TSI/105 KS, te ju nastavlja 1.8 TSI/160 KS. Dizelski motor je novorazvijeni common rail 2.0 TDI sa 110, 140 i 170 KS.

Motori su upareni sa ručnim, šest-brzinskim menjačima, dok je za osnovni benzinac u ponudi i DSG mjenjač sa sedam stepeni prenosa. Bogati paketi opreme podijeljeni su u tri nivoa: Acive, Ambition i Experience. U serijskoj opremi osnovnog modela nalaze se četiri vazdušna jastuka, ABS, ASR, putni račuar, preklopiva sedišta zadnje klupe, centralno zaključavanje, krovni nosači, klima uređaj, električni podizači prozora napred, električni retrovizori, radio/CD/mp3…

Opel Mokka – 19.490

Glatke obline i stamenost, oznaka su stila nove vrste vozila. Opel Mokka je prefinjena, avangardna i samouverena. Želite da zakoračite van granica uobičajenog?Mokka spremno čeka.

Početna cena ovog modela počinje od 19.490 evra. Nemački kvalitet u kabini se primećuje što bi se reklo na svakom koraku. Ako tražite luksuz za te pare, onda nećete pogrešiti sa ovim vozilom.

OPELMokka-4465_6

Kompaktna spolja, prostrana unutra i sa mnoštvom zgodnih mesta za odlaganje stvari, Opel Mokka, bez mnogo muke, pretvara svoju visinu i prostranost u prilagodljiv tovarni kapacitet.

Do 1372 litra prtljažnog prostora znači da se sa lakoćom možete spakovati i za najduža putovanja ili nepredvidjene transportne potrebe.

Kada je reč o komforu, Opelova filozofija je jednostavna. Ne može ga biti previše. Ovo uključuje i sjajan zvuk i univerzalnu konektivnost, ali i druge aspekte udobnosti kao što su pravilno sedenje i prijatna klima. Inženjeri u Opelu vašu bezbednost shvataju ozbiljno koliko i svoju sopstvenu.

Opelov SAFETEC i Mokkin napredni sistem pomoći za vozača jednostavno znače da ukoliko se najgore ikada desi, vi ćete biti spremni – i imati stvari pod kontrolom. Sa Opel Mokkom od prvog trenutka osetićete pozitivnu razliku.

Izvanredna povoznost i upravljanje fabrički su ugradjene. Preciznost izrade detalja i iscrpno testiranje znače da je prijatna koliko i lepa. Od ubedljivog prednjeg dela, preko dramatičnog profila, do zaobljenog zadnjeg dela, Opel Mokka je spoj sportske harizme i praktičnog duha.

 

U saradnji sa – Nemanja Gleđa

Tagovi:  , , , , , ,